Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. De behandeling voor uw hond hangt af van het soort vacht. Twijfelt u welke behandeling nodig is? Neem gerust contact op. 

Behandelingen

 

Ontwollen

Dit is het verwijderen van de onderwol bij de hond. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij de Labrador, New found lander, Duitse herder en alle andere rassen met een stokhaarvacht. Bij deze vacht soort vind 2 x per jaar een rui plaats, waarbij het onderwol loslaat. Het beste is om de dode en loszittende haren te verwijderen. En daarna de vacht een aantal weken met rust te laten. Een borstel + bad/blaasbeurt in de Trimsalon kan de hond sneller door de rui heen helpen. de hond komt vaak 2 – 4 keer per jaar.

 

 

Effileren

Het op een natuurlijke manier uitdunnen/inkorten van het haar met een effileerschaar. de effileerschaar zorgt ervoor dat er geen "happen" ontstaan in de vacht. Rassen die geëffileerd worden zijn bijvoorbeeld: Golden Retriever, Spaniels en Setters.

 

Plukken 

Dit is het met de hand en/of trimmes verwijderen van het loszittend dood (dek)haar. Dit haar valt niet vanzelf uit en moet op tijd verwijderd worden. Een hond moet dus plukrijp zijn om geplukt te kunnen worden. De vachtsoort bestaat uit twee lagen waarbij de bovenste laag (het dekhaar) eruit wordt geplukt. De onderste laag (onderwol) zal blijven zitten. Een ruwharige vacht met een schaar of tondeus behandelen levert een enorme verandering in structuur van de vacht op. Deze verandering treedt vaak na één verkeerde behandeling al op en is moeilijk of niet te herstellen.

 

Wassen

Het wordt ook wel een 'apk'tje' genoemd. het is een soort tussen beurt waarbij het reinigen/wassen van de vacht centraal staat. Bij ons worden de honden altijd 2x gewassen met professionele trimhampoo. 

 

 

 

Knippen en scheren

Knippen houdt in; Dat we met behulp van een rechte of gebogen schaar de vacht van uw hond in model brengen. Scheren houdt in; dat we met behulp van een tondeuse de vacht van uw hond in model brengen. Hierbij maken we gebruik van verschillende scheerkoppen waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen. 

Puppy wen beurt.

Dit is een behandeling die we even centraal moeten zetten. 

Een puppy in huis! wat leuk. oneindige speelsessies en veel knuffels. Maar puppytijd is ook een groeiperiode met uitdagende trainingen. Bij veel mensen is het niet bekend dat überhaupt een hond naar een trimsalon moet, maar vooral niet dat ze als puppy al moeten komen. Dit is ontzettend belangrijk voor het wennen aan apparatuur, machines, water, geluiden en noem maar op.

 

De primaire socialisatieperiode is een van de belangrijkste fases van de pup! 

De primaire socialisatiefase begint rond een leeftijd van drie weken en eindigt tussen week 9/14. Dit is afhankelijk van het ras. In deze fase kent de pup weinig tot geen angsten en is het de beste tijd om kennis te laten maken met nieuwe omgevingen en geluiden waar hij of zij later ook mee te maken zal krijgen. Denk hierbij aan buiten spelende kinderen, geluid van brommers, eendjes in de sloot, fietsen die langskomen enz. En zo dus ook het in bad gaan, föhnen en borstelen. 

De pup is vanaf 10 weken al welkom in een trimsalon. Ons advies is dan ook om daadwerkelijk al te komen met uw hond zodat het wennen op een rustig tempo kan gaan. 

Hoe langer u wacht, hoe meer complicaties er kunnen optreden tijden de trim beurt. Maar ook dit is afhankelijk van het ras. 

 

Wat wordt er allemaal gedaan bij een puppy wen beurt?

De pup wordt gewassen, geföhnd, geborsteld en gekamd. de scherpe puppy nageltjes worden geknipt, het haar tussen de zooltjes wordt weggehaald en vaak wordt het lange haar voor de oogjes weggeknipt zodat het zicht weer goed is. 

Uiteraard worden er tussendoor oneindig veel knuffels gegeven en willen we elke behandeling positief eindigen.

De beloning volgt tot slot :)


puppybeurten zijn standaard €30,-